Lepo jesensko soboto smo si na OŠ Dobrna popestrili s športom, druženjem in skrbjo za zdravje.

Obeležili smo 25. obletnico delovanja Slovenske mreže zdravih šol, v kateri aktivno sodelujemo.

Družili smo se na igriščih in terenih v šoli in ob njej. Skupaj smo pokazali otrokom, da nam je mar za zdravje, svoje in njihovo. Udeležili smo se preizkusa hoje na 2 kilometra in preverili svojo telesno pripravljenost. Za starše so ga vodili fizioterapevti in medicinske sestre ZD Celje, z otroci pa smo hodili učitelji in nekateri starši. Vsa igrišča so bila polna. Igrala se je košarka, nogomet, odbojka na mivki, med dvema ognjema, hokej na asfaltu… Na dovozu za šolo so potekale delavnice rolanja in vožnje s skirojem. Spodnji hodnik se je za to dopoldne spremenil v plesno delavnico. Na travi se je skakalo v vrečah, vleklo vrvi in tekmovalo v zabavnih štafetnih igrah. Telovadnica je bila prava gimnastična dvorana, kjer nam je naš bivši učenec Peter Lampret s svojo ekipo pripravil in vodil gimnastične delavnice. V dvorani na odru je z vajami za stabilizacijo trupa dan popestrila gospa Damjana Sluga, nato pa je v hitrejšem ritmu nadaljevala še gospa Mateja Lampret z aerobiko.  Da ne bi obnemogli, so nam v šolski kuhinji pripravili zdravo in okusno malico, voda in nesladkan čaj pa so bili ves čas prireditve na voljo  na ploščadi pred jedilnico.

Za vse so bila na voljo zunanja igrišča in rekviziti, da smo se lahko pomerili med seboj v različnih športih…

Povabili smo starše, da ta dan sodelujejo s svojimi otroki, njihovimi razredi in razredniki, pomagajo pri merjenju, skupaj tekmujejo, »športajo« ali samo navijajo zanje, skratka, da preživijo lepo športno dopoldne s svojimi otroki v šoli.

Zelo smo veseli velikega odziva in množične udeležbe staršev na našem druženju. Iskreno bi se rada zahvalila vsem zunanjim sodelavcem, ki so pomagali, da je bila naša prireditev pestra in spet malo drugačna. Prav tako pa pohvala vsem delavcem šole, ki so vsak na svojem področju pripravili in izvedli lepo in zanimivo prireditev.

Vsem, ki vas ni bilo, je lahko žal…ampak prihodnje leto bo nova priložnost…

V galeriji si lahko pogledate nekaj fotografij sobotnega druženja…

Nevenka Tratnik

 

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)