V nedeljo, 18. novembra 2018,  se je zaključilo  naše bivanje na CŠOD Medved, kjer smo z učenci OŠ Dobrna in Frankolovo preživeli zelo lep, delaven, poučen in zanimiv vikend. Vse dni smo se ukvarjali z astronomijo in tak je bil tudi zadnji dan, ko smo na ploščadi pred domom izstrelili rakete, ki so jih učenci sami izdelali v dopoldanskih delavnicah. Pred odhodom domov smo si s teleskopom ogledali še sonce.

V teh treh dneh so učenci, razdeljeni v dve skupini, v različnih delavnicah izvedeli veliko novega o vesolju. Opazovali so zvezdne karte in skozi teleskop tudi zvezdno nebo “v živo”, izdelali so planetarij ozvezdja, spoznali dinamični model osončja, ter izdelali pizze z ozvezdji. Tudi mobilni telefoni so jim prišli prav in sicer pri astro orientacijskem pohodu, kjer so preko aplikacije CŠOD Misija pokazali svoje znanje in orientacijo. Še več znanja pa so pokazali v soboto zvečer pri letečem kvizu. Zadnji dan so, poleg izdelovanja raket in opazovanja sonca, izdelovali tudi kozmični koledar.

Astronomija nas je navdušila. Vabimo vas, da si ogledate predstavitev dela na vikendu za nadarjene in motivirane, ki smo jo postavili na zgornjem hodniku šole. Poglejte si tudi fotografije v galeriji in morda bo astronomija navdušila tudi vas.

Alenka Ž. Pešak

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)