V soboto, 6. 4. 2019, smo se z učenci izbirnih predmetov odpravili na ekskurzijo v avstrijski Graz. Najprej smo se ustavili v kraju Riegersburg, kjer je doma najboljša čokolada – Zotter čokolada. Ogledali smo si, kako nastane čokolada. Njihovo delo deluje na principu »poštene trgovine« in »bio proizvodnje«. Ob poti so nas vabile čokolade vseh vrst. Po ogledu smo se sprehodili skozi domači živalski vrt, si ogledali pokopališče čokolad, zeliščni vrt in se sprostli na raznih igralih.

Potem smo se odpeljali do mesta Graz, kjer smo si ogledali staro mestno jedro z opero, deželni dvorec, igro zvonov Glockenspiel, mestno hišo, ulico Sporgasse, frančiškansko četrt, stolno cerkev, mavzolej, Hišo umetnosti (Kunsthaus), trg Marije pomočnice, otok na Muri (Murinsel).  Z zobato železnico smo se vzpeli na grajski grič, od koder se ponuja čudovita panorama mesta in okolice. Nato pa smo se sprehodili do urnega stolpa z zvonikom, od koder smo se z dvigalom spustili nazaj v staro mestno jedro.

Zaključili smo na Glavnem trgu. Prosti čas smo izkoristili za malico in sprehod po mestnih ulicah. V večernih urah smo se vrnili domov, polni sladkih doživetij in spoznanj.

 

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)