V petek, 20. 12. 2019, je v telovadnici šole potekala proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti. V kulturnem programu smo se spomnili dneva, ko smo Slovenci na plebiscitu izglasovali, da si želimo samostojno državo. S slovensko ljudsko pesmijo in plesom so se nam predstavili naši pevci mladinskega in otroškega pevskega zbora.

Po končani proslavi  je sledilo presenečenje za naše učence. Ker so bili pridni pri izdelavi in prodaji izdelkov za bazar, sta jih s koncertom »Slovenske ljudske so kul« presenetila in nagradila duo BQL. Vzdušje v telovadnici je bilo nabito z energijo, nasmejani obrazi pa so povedali vse. Presenečenje je bilo POPOLNO!

Pa še nekaj vtisov naših učencev:

  • BQL sta bila za nas prelepo presenečenje. Predstavila sta nam veliko ljudskih pesmi. Uživala sem.

(Hana)

  • Duo BQL sta nas prepričala, da so slovenske ljudske pesmi lahko res kul. Ob njuni glasbi sem zelo uživala. Najbolj mi je bil všeč njun venček pesmi. Bila sta res kul!

(Neža)

  • S pomočjo tujih glasbenih uspešnic sta nam predstavila slovenske ljudske pesmi. Vsi učenci smo uživali ob njuni glasbi in spoznali nekaj novih pesmi. Všeč nam je bil celoten koncert! Želimo si še več takšnih dogodkov.

(Eva, Laura)

V galeriji je nekaj fotografij…

Milena U. Rogl

(Skupno 291 obiskov, današnjih obiskov 1)