Lutke | Zdravko Lidl

Ste za lutkovno gledališče kar doma? Izdelajte si prave lutke in si spremenite igralnico ali dnevni prostor v pravcati gledališki oder.

Danes, 3. 4. 2020, imamo tehniški dan – izdelava lutke. Zaradi priprav materiala, smo vam že v sredo posredovali navodila na vaše emaile. Ustvarjajte takšne lutke, za katere ste našli doma potreben material. Lahko pa ustvarjate čisto po svoje. V prilogah so samo ideje v pomoč.

1.       Najprej skupaj s starši spoznajte  vrste lutk, se o njih pogovorite (učni list- priloga). Ni potrebno kopiranje, samo ogled.

2.       V spodnji priponkah imate navodila za izdelavo preproste lutke. Izdelajte dve lutki. Sami se odločite, katero vrsto lutke boste izdelali, glede na material, ki ga imate doma. Lutki lahko  izdelaš že prej ali v petek ali pa si vzemi čas in jo izdelaj  do ponedeljka, 6. 4. 2020. Takrat je zadnji čas, da mi pošlješ kakšno fotografijo. V svoji družini pripravi lutkovno predstavo, izmisli si besedilo za lutki in zaigraj. Lahko pa se vključi kar cela družina in skupaj zaigrate, se posnamete. Če želite, mi posnetek tvoje ali vaše predstave tudi pošljete. Zelo se veselim fotografij tvoji lutk.

3.       Oglej si kakšno lutkovno predstavo, ki jo lahko pogledaš na youtube.

  • LUTKOVNO GLEDALIŠČE Ljubljana- lgl- www.lgl.s

http://www.lgl.si/si/predstavitveni-video

  • LUTKOVNO GLEDALIŠČE MARIBOR

https://www.lg-mb.si/novice/predstave-lutkovnega-gledalisca-maribor-na-rtv-slo/

Ostanite zdravi in uživajte v ustvarjanju.

Razredničarka Albina

PRILOGE:

VRSTE LUTK

Kako narediti lutko iz nogavice z lastnimi rokami

IZDELAJTE ČISTO PRAVE MARIONETE

lutke iz tulcev toaletnega papirja

prstne lutke

prstne lutke

LUTKE NA KUHALNICI

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)