Spoštovani starši!

Za nami so že štirje tedni dela na daljavo in vstopamo v petega. Učitelji poročajo, da je sodelovanje z učenci dobro. Ker smo želeli izvedeti še vaše mnenje, smo konec tretjega tedna pripravili anketo o učenju na daljavo, na katero ste se dobro odzvali. Prejeli smo 188 izpolnjenih in tudi veljavnih anket. Hvala za korektno sodelovanje in za vsa posredovana mnenja in pripombe. Veseli smo vašega zaupanja in zapisanih pohval o našem dosedanjem delu. Vaše pripombe in predloge glede obremenjenosti učencev pa smo že upoštevali in v preteklem tednu učencem poskusno zmanjšali število predmetov, za katere dnevno prejmejo nova učna gradiva. Ob vsakodnevnem rednem in sistematičnem delu za šolo  bodo tudi tako lahko dosegli potrebno znanje. Pri tem pa je zelo pomembo, da ste jim v oporo.

Negotovost, v kateri smo se znašli, lahko povzroči občutke tesnobnosti, negotovosti, nemoči, tako pri odraslih kot pri otrocih. V tem času otroci bolj kot kadarkoli prej potrebujejo občutek varnosti in trdnosti, ki ga lahko dobijo le v družini. Naš znani psiholog dr. Kristjan Musek Lešnik pravi, da je zdaj potrebno vlagati v medsebojne odnose – v druženje, pogovore, v poglobljeno spoznavanje drug drugega. A družinska dinamika je lahko včasih tudi naporna. Zato nikar ne pozabite nase. Tudi vi imate pravico vsak dan imeti na razpolago nekaj časa, ki je samo vaš.

Korona virus je naš svet postavil na glavo. A tudi ta izkušnja, čeprav si je nismo sami izbrali, nas bo naučila marsičesa novega in nas, upam, obogatila. Ostanite zdravi.

Šolska svetovalka: mag. Alenka Žnidairč Pešak, prof. ped.

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)