Drage učenke, dragi učenci!

Začel se je peti teden dela na daljavo. V prejšnjem tednu ste verjetno opazili, da za šolo prejemate manj gradiv in zadolžitev. Kljub temu, da je zdaj manj tekočih obveznosti, pa je zelo pomembno, da delu za šolo posvetite dovolj časa. Svetujem, da učenju namenite nekaj ur dnevno, kot da bi bili pri pouku v šoli. Vsak dan naj bo nekaj časa namenjenega tudi ponavljanju in utrjevanju že obdelane snovi. To bo pomembno, ko bo treba doma pridobljeno znanje preveriti in oceniti, ne glede na to, ali bo ocenjevanje potekalo v šoli ali na daljavo. V nadaljevanju vam bom zato napisala nekaj nasvetov za samostojno delo:

  1. Vsako jutro preberi sporočila učiteljev.
  2. Oblikuj svoj časovni načrt za šolsko delo.
  3. Preglej gradiva in druge dnevne obveznosti.
  4. Reši dnevne naloge in izpolni zadolžitve.
  5. Preglej in ponovi snov ostalih predmetov, ki so sicer na urniku, a zanje nimaš dnevnih zadolžitev.
  6. Če česa nisi razumel, si to zapiši oz. označi in poišči pomoč še isti dan  (starši, sošolci, učitelj…).
  7. Med delom ne pozabi na odmore (5 – 10 minut). Po dveh urah šolskega dela si privošči daljši odmor (malica, pitje vode, krajši sprehod, sprostitev…).
  8. Zelo pomembno je, da si pri delu samodiscipliniran in da spoštuješ svoj načrt dela (da obveznosti ne odlagaš!),

Upam, da se bomo kmalu spet srečali v živo, v šoli. In da bo pouk na daljavo ostal le še neverjetna izkušnja, o kateri boste nekoč pripovedovali svojim otrokom. Do takrat pa je še daleč… Bodite samostojni, bodite vztrajni. Dokažite sebi in drugim, da zmorete! Ostanite zdravi!

Šolska svetovalka: mag. Alenka Žnidarič Pešak, prof. ped.

(Skupno 287 obiskov, današnjih obiskov 1)