Spoštovani starši!

Pristojno ministrstvo je vrtcem in šolam posredovala dokumente, s katerim postopoma odpravlja omejitve na področju šolstva in predšolske vzgoje od ponedeljka, 18. 5. 2020, dalje.

Tako se predvideva, da bodo učenci od 1. do 3. razreda izvajali vzgojno-izobraževalno delo v prostorih šole. Učenci 9. razreda pa bi se, 25. 5. 2020, vrnili v šole. Prav tako se načrtuje, da bi učenci od 4. do 8. razreda, ki imajo učne težave v šolskih prostorih obiskovali dopolnilni pouk in druge oblike individualne in skupinske pomoči.

Priporočilo NIJZ je, da se odsvetuje vrnitev v šolo za učence, ki imajo zdravstvene omejitve ali imajo v družini osebe z zdravstvenimi omejitvami. Zdravstvene omejitve za vrnitev učenca v šolo so opredeljene v prilogi, ki jo nadete na tej povezavi: Zdravstvene omejitve – otroci-učenci. Starši se v tem primeru posvetujete z izbranim osebnim zdravnikom.

Zaradi organizacije dela moramo do začetka dela v šoli pridobiti podatke o številu učencev od 1. do 3. razreda, ki se bodo vključevali v pouk in ostale dejavnosti. Zato prosimo starše učencev prve triade, da izpolnite obrazec, ki je prilogi Vprašalnik – starši I triada in nam ga v najkrajšem možnem času oziroma najkasneje do ponedeljka, 11. 5. 2020, popoldan posredujete na elektronski naslov razredničarke vašega otroka.

Podrobna navodila o organizaciji dela v šoli vam bomo posredovali v naslednjem tednu.

Čakajo nas časi polni novih izzivov. V preteklih tednih smo dokazali, da nam lahko s skupnimi močmi marsikaj uspe in verjamem, da bomo tudi temu izzivu kos.

Lep pozdrav in ostanite zdravi                                                                                    Marko Šteger – ravnatelj

Zdravstvene omejitve – otroci-učenci

Vprašalnik – starši I triada

(Skupno 347 obiskov, današnjih obiskov 1)