DRAGI MOJI UČENCI

ŽE 8. TEDEN POUKA NA DALJAVO. UPAM, DA SE BOMO DEVETEGA VIDELI ŽE V ŠOLI. JAZ BOM TA TEDEN PRIPRAVLJALA NAŠ RAZRED. OBDAJA ME OBČUTEK, KOT DA GA PRIPRAVLJAM ZA PRVI ŠOLSKI DAN.

S STARŠI SE BOMO TA TEDEN DOBILI NA VIDEO RODITELJSKEM SESTANKU V ČETRTEK, 14. 5. 2020, OB 18.00 URI, DA SE BOMO POGOVORILI, KAKO BO POUK POTEKAL IN KAKŠNA BO ORGANIZACIJA LE-TEGA.

PONEDELJEK, 11. 5. 2020

SLOVENSKI JEZIK (SLJ): OBRAVNAVALI BOMO ČRKO U.

V PRIPONKI SI ODPRITE OBRAVNAVO ČRK. KLIKNITE NA VELIKO TISKANO ABECEDO IN KLIKNITE NA ČRKO U. PRIKAZALA SE VAM BO UČITELJICA, KI VAM BO POKAZALA ZAPIS ČRKE U. ZAPIS PONOVITE PO ZRAKU, Z RADIRKO PO MIZI, S PALICO PO PESKU ALI MIVKI, Z BRIVSKO PENO NA PODLAGO IN PODOBNO KOT ŽE VSI TO DOBRO ZNATE. NATO V ZVEZEK PREPIŠI ALI PRILEPI PESMICO ZA GLAS U IN ZVADI 2 VRSTE ČRKE U. SPODAJ ZAPIŠI ŠE TRI BESEDE NA U.

POVEZAVA: https://nasaulica.si/datoteke/Prikaz_pisanja_crk/story_html5.html

Priloga: ČRKA U-PESMICA

ŠPORT (ŠPO):

TA TEDEN BO NA ZAČETKU BOLJ SLABO VREME. ZATO OB DEŽEVNIH DNEVIH MALO TELOVADI V HIŠI ALI V STANOVANJU S KAKŠNO ŽIVALSKO TELOVADBO, Z VAJAMI ZA MOČ, MALO SE POVALJAJ PO POSTELJI…

OB SONČNIH DNEVIH PA PRESKAKUJ OVIRE V NARAVI, IGRAJ SE Z ŽOGO, (MEČI NA KOŠ-ČE GA IMAŠ, PODIRAJ PLASTIČNE STEKLENICE IN PODOBNO).

LAHKO GREŠ NA DALJŠI SPREHOD (VSAJ 1 URO) IN MI SPOROČI, KJE SI BIL.

DODATNO DELO (NEOBVEZNO):

PREBERI BESEDILO NA UČNEM LISTU (SVOJO SKUPINO) V PRILOGI IN NALOGO OPRAVI PO DANIH NAVODILIH V ZVEZEK ZA SLOVENŠČINO (ČRKA ZVEZEK).

Priloga: ČRKA U-branje

OB 17. 30 URI PA DANES ZAPOJ SO TRIJE JUNAKI.

VSEM ŽELIMO EN LEP, VESEL IN PRIJETEN DAN.

TVOJE UČITELJICE Z RAZREDNIČARKO URŠKO

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost