Pozdravljeni, devetošolci.

Leto 2020 se počasi zaključuje in vedno bolj se bliža čas, ko se boste morali odločiti o nadaljevanju svojega šolanja v srednjih šolah.  Na naši špletni strani je dosegljivih kar precej informacij o različnih srednješolskih programih in poklicih. Danes posredujem nove informacije za tri različne srednje šole. Predlagam, da jih pregledate in ugotovite, če ponujajo vsebine, ki vas zanimajo.

 1.  Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana vas vabi na VIRTUALNI INFORMATIVNI DAN. Na šoli izvajajo različne programe, ki ji večinoma v naši bližini ni (GRAFIČNO OBLIKOVANJE, MODNO OBLIKOVANJE, OBLIKOVANJE UPORABNIH PREDMETOV, UMETNIŠKA GIMNAZIJA – LIKOVNA SMER in seveda FOTOGRAFIJA).   Poglejte si  Vabilo na VIRTUALNI INFORMATIVNI DAN oz. na videokonferenco , ki bo  16. 12. 2020 ob 16. uri.  Prijavite se na: informativnidan@ssof.si

2.  Na virtualne dneve odprtih vrat vabi tudi Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana. Na njih bodo predstavili vse njihove programe  (Predšolska vzgoja, Gimnazija, obe smeri Umetniške gimnazije).  Predlagam, da si pogledate dva  programa umetniške gimnazije, ki ju sicer v naši bližini ni, in sicer – umetniška gimnazija – smer gledališče in film  ter umetniška gimnazija – smer/modul sodobni ples.  Virtualni dnevi odprtih vrat bodo potekali v:  decembru 2020 (prihodnji teden) ter januarju 2021 in marcu 2021. Več informacij najdete   tukaj   in    na tej strani. Učenci se morate za izbrani program in termin prijaviti preko spletne prijavnice (za prijavnico klikni TUKAJ), in sicer najkasneje do vključno nedelje, 13. 12. 2020.

3. Ker zaradi trenutne situacije letos ne bo tradicionalne predstavitve poklicev na Premogovniku Velenje, s Šole za strojništvo, geotehniko in okolje Velenje ter  z Elektro in računalniške šole Velenje (obe sta del Šolskega centra Velenje) vabijo, da si ogledate informacije o programih, ki jih izvajajo, ter o poklicih, ki jih zaposluje Premogovnik Velenje  (geostrojnik rudar, geotehnik, strojni tehnik, mehatronik operater, vajeniški program strojni mehanik in elektrikar).   V povezavah najdete zanimive in koristne informacije:  Promocija Predstavitev poklicev_PremogovnikVelenje_2021; Premogovnik Velenje _ zloženka Pridruži se nam; Rudar_štipendiranje_ PVelenjeGeotehnik_GeostrojnikRudar_informacijePremogovnikVelenje_vajeništvo.   Vabljeni tudi k ogledu filma »SREČNO, GLOBOKO POD POVRŠJEM« na povezavi z namenom, da začutite utrip na šoli in v realnem delovnem okolju – na povezavi:  https://www.youtube.com/watch?v=tP9ZsuB-5y8&feature=youtu.be

Bodite čimbolj aktivni, preglejujte različne informacije o različnih šolah in programih. Več informacij – lažja  odločitev.

V naslednjem prispevku pa boste našli informacije o predvidenih številih mest v 1. letnikih srednjih šol za posamezne programe srednjih šol na celjskem področju za naslednje šolsko leto. Preglejte!

Šolska svetovalka: Alenka Ž. Pešak

 

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost