Od septembra 2019 do januarja 2020 je na naši šoli potekal mednarodni projekt z naslovom My Christmas- Your Christmas. Naši učenci, sedaj že devetošolci, so sodelovali z 11 partnerskimi šolami iz 8 različnih držav.

Različne naloge so zajemale predstavitve učencev v angleškem jeziku, opis Slovenije, domačega kraja in šole, soustvarjanje e-kuharske knjige, pisanje in ustvarjanje novoletnih voščilnic. Z učiteljico Mileno Urlep Rogl so se učenci naučili angleško pesem Jingle Bells, zapeli tudi slovensko različico, se posneli in poslali v ogled vsem sodelujočim šolam. Z učiteljico Andrejo Kveder so poleg novoletnih voščilnic  ustvarili še plakat s tradicionalno slovensko potico. S tem mednarodnim projektom smo med drugimi uresničili cilja kot sta večjezičnost in medpredmetno povezovanje.

Zaradi epidemije se je podelitev nacionalnih znakov kakovosti malo zamaknila, smo pa zato še s toliko večjim veseljem prejeli obvestilo, da nam je bil v septembru za zaključen projekt podeljen nacionalni znak kakovosti. Svoj znak kakovosti za uspešno delo pa so prejeli tudi učenci.

V oktobru je bilo naše delo priznano tudi na najvišji evropski ravni, zato nam je bil za izjemno delo dodeljen še  EVROPSKI ZNAK KAKOVOSTI.

Vsem sodelujočim učencem in učiteljicama Andreji in Mileni se zahvaljujem za sodelovanje in hkrati iskreno čestitam!

Ustanoviteljica in vodja projekta Jasmina Gojčič

 

 

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost