26. septembra praznujemo evropski dan jezikov. To je dan, ko praznujemo jezikovno raznolikost v Evropi in spodbujamo učenje jezikov.

Projekt, s katerim smo na naši šoli obeležili dan jezikov,  se je imenoval European day of languages. Učenci 7. b razreda smo sodelovali  s 24 učitelji, in približno 370 učenci iz 10 evropskih držav, in sicer iz  Hrvaške, Španije, Turčije, Litve, Francije, Madžarske, Italije, Romunije, Nemčije in Poljske. Z učitelji in učenci smo komunicirali na spletnem portalu eTwinning, kjer smo v spletni učilnici Twinspace objavljali naša dela, delili mnenja in sledili delu ostalih udeleženih. Ta spletna učilnica je namenjena predvsem  učencem, ki sodelujejo v mednarodnih skupinah, se učijo timskega dela in se virtualno srečujejo. Zato smo se pri pouku angleškega jezika najprej seznanili s pravili primernega obnašanja in varnosti na internetu. Na to temo smo ustvarili tudi plakat, ki smo ga objavili v spletni učilnici.

Sledile so predstavitve, zato smo se predstavili v angleškem jeziku in posneli video. Predstavili smo tudi naš domači kraj, šolo in Slovenijo. Rdeča nit projekta sta bili dve temeljni vrednoti- ljubezen in prijateljstvo, katerima pa smo dodali še upanje, ki ga v tem času resnično potrebujemo. Učenci smo ustvarili knjižne kazalke, na katere smo zapisali besede ljubezen, prijateljstvo in upanje v slovenskem in angleškem jeziku. Kazalke smo skupaj z razglednicami iz Dobrne poslali v 10 evropskih držav in sodelujočim učiteljem ter učencem čestitali ob evropskem dnevu jezikov.  Prav tako smo kazalke in razglednice prejeli tudi mi in jih razobesili v našem eTwinning kotičku na zgornjem hodniku naše šole.

Sledil pa je še ključni del našega projekta. V ponedeljek, 27. septembra, smo preko Zoom-a gostili mednarodno video konferenco in skupaj s sodelujočimi učenci ter učitelji praznovali evropski dan jezikov. Učenki Loti in Evita sta zelo uspešno predstavili Dobrno in Slovenijo, povedali sta katere jezike se učimo na naši šoli, podobno pa so storili učenci iz drugih držav in povemo lahko, da smo spoznali marsikaj novega o evropskih državah, glavnih mestih, naučili smo se tudi nekaj novih besed in neizmerno uživali v našem mednarodnem virtualnem druženju. Za nami je nepozabna izkušnja, ki pa je brez znanja angleškega jezika ne bi mogli doživeti.

Skupen izdelek projekta je tudi e- knjiga in če vas zanima,  kaj piše v njej,  si jo lahko pogledate tako, da kliknete na spodnjo povezavo. Pa prijetno branje!

https://read.bookcreator.com/VWBiXknTGucFJTMhwgSi1BICm9I2/YQzYoE0LR2C21ZcmQz1P_Q

Učenci 7. b razreda z mentoricama Jasmino Gojčič in Andrejo Kveder

 

(Skupno 128 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost