Aerobika je ena izmed najbolj znanih skupinskih vadb.  Združuje ritmično aerobno vadbo z raztezanjem in trening moči, katerih cilj je izboljšanje vseh elementov fitnesa (prožnosti, mišične moči, in srčno-žilnega sistema). Na splošno se aerobika  izvaja v skupini, z glasbo v ozadju, ki jo izbere inštruktor. Vadba je sestavljena iz različnih gibalnih vaj, pri njej pa se uporablja tudi različne pripomočke, kot recimo stopnička, palica, uteži, elastika, žoga, … Vadba je sestavljena iz ogrevanja, vaj za krepitev mišic in raztezanja. Namenjena je vsem. Spodaj je sta dva primera vadbe. Vaša naloga je, da se športno oblečete, vklopite video in pričnete… (Namesto uteži, če jih nimate, lahko preprosto napolnite dve 0,5l plastenki z mivko, peskom ali vodo; pri drugem videu potrebujete stopničko. Uporabite, kar imate na razpolago, le poskrbite, da vam ne bo drselo)

Vlog #14 – Pya center, vodena vadba shape mix z Ano Stopar: https://www.youtube.com/watch?v=9zGydY6ByYQ

Step aerobika, fitness: https://www.youtube.com/watch?v=Dj2H4grW8aw

Joga je najstarejši nauk o ravnovesju telesa, uma in duha. Joga je način ravnanja s seboj, ki spoštuje čistost, sprejemanje sebe, samodisciplino in zaupanje. To ohranja naš um miren. Joga so telesni položaji ali asane, preko katerih začutimo in spoznavamo svoje telo, ga nadzorujemo in osvobajamo. Joga je zavestno dihanje. Gradnja mostu med telesom in umom, med našim zavednim in nezavednim delom uma. Umiritev v zavedanju svojega notranjega sveta. Joga je koncentracija in meditacija. Popolna umiritev uma. Poskusite. Po aktivni aerobiki se bo čudovito malo umiriti. Pomaga tudi za sproščanje stresa. Pripravite si ležalko in poskrbite, da vas med vadbo ne bo nihče motil.

Hitra joga za začetnike: https://www.youtube.com/watch?v=JDf_gul5jh0

Upam, da vam je bilo všeč. Obe vrsti vadbe sta dobrodošli. Človek se mora za svoje zdravje vsak dan prepotiti pa tudi telesno in notranje umiriti. Poiščite vadbo, ki vam najbolj odgovarja in jo spremenite v svojo dnevno rutino. Lep dan, vam želim.

(Skupno 137 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost