Pozdravljeni!

Za nami je praznični konec tedna, ki nam je postregel s toplim in sončnim vremenom. Upam, da ste se naužili sončnih žarkov in si pridobili novih moči za delo v naslednjih tednih. Predvsem pa, da ste vsi zdravi.

V prejšnjih urah ste ponovili o ploščini, se naučili nov simbol, s katerim označujemo ploščino ter ponovili enote za merjenje ploščine. Povzetek je na povezavi Ploščina_S

Nato ste dobili nalogo, da doma poiščete stroj, napravo, pripomoček, rekvizit, ki za svoje delovanje potrebuje tlak. Moram vas pohvaliti, saj ste našli zelo različne in zanimive primere in čisto vsi so bili pravilni.

V učbeniku ste si prebrali o tlaku, morda tudi sami kaj preizkusili, naučili ste se simbol za označevanje tlaka, formulo za njegov izračun ter enoto za merjenje tlaka. Povzetek je na povezavi Tlak_p

Danes pa bo vaša naloga, da odgovorite na vprašanja pri nalogah 1 in 2 na strani 113 ter 3, 4, 5, 6 in 7 na strani 114 v učbeniku. Nalogo 8 rešite računsko. Rešitve mi pošljite do ponedeljka, 20. 4. 2020, na moj elektronski naslov: martina.jovan@os-dobrna.si. Naloge 10, 11 in 12 lahko reši, kdor želi.

Lep pozdrav!

Martina

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost