Spoštovani devetošolci in starši!

Z GIMNAZIJE CELJE – CENTER so nam poslali informacije, ki so namenjene predvsem učencem zaključnih razredov, z željo, da bodo vaše odločitve za izbor srednje šole in izobraževalnega programa podprte s kar se da veliko informacijami.
 
VPISNE INFORMACIJE

Vse novice na temo vpisa na GCC najdete na šolski spletni strani in na posebni podstrani, ki je namenjena vpisu. Vabljeni tudi k obisku njihovega Facebook in Instagram profila ter na strani spletnega časopisa Sledko. Za vsa vprašanja pa so vam vedno na voljo tudi na telefonski številki 03 428 57 00 in e-naslovu info@gcc.si.

V nadaljevanju pa so še tri  vabila (za sodelovanje v nagradnem kvizu GCC,  vabilo na dan oprtih vrat umetniške gimnazije in vabilo k sodelovanju pri likovnem natečaju Secesijska lepotica).  Za učence, ki razmišljate o nadaljevanju šolanja na katerikoli gimnaziji, še zlasti pa za tiste, ki ste močni na področju likovnega ustvarjanja, je udeležba na DNEVU ODPRTNIH VRAT GIIMNAZIJE CELJE – CENTER zelo priporočljiva.

 

1) GCC NAGRADNI KVIZ

Predstavljajo vam prvega v nizu spletnih kvizov, ki jih bodo objavili vsak mesec v prvi polovici meseca. Ob koncu meseca bodo računalniško izžrebali 3 sodelujoče, ki so pravilno odgovorili na vsa vprašanja in jih tudi nagradili z GCC nagradami.
Novembrski GCC kviz je namenjen spoznavanju zanimivosti in posebnostih poslopja, kjer domuje GCC. Priložena sta PREDSTAVITEV in KRATEK FILM, ki si ju poglejte, nato pa najkasneje do 30. 11. 2020 odgovorite na vprašanja, ki jih najdete na povezavi https://www.gcc.si/quiz/kviz-o-gcc/

 

2) LIKOVNI NATEČAJ SECESIJSKA LEPOTICA
Gimnazija Celje – Center  objavlja tudi  likovni natečaj z naslovom “Secesijska lepotica”, s katerim želijo učence seznaniti s poslopjem Gimnazije Celje – Center, ki je največja javna secesijska zgradba v Celju in širši regiji. Dijaki in zaposleni so ponosni in veseli, da lahko bivajo v kulturnem spomeniku, v impozantnem poslopju, ki predstavlja pomembno veduto mesta. Poslopje je bilo zgrajeno leta 1912 in že od takrat, torej 108 let nazaj, v njem poteka vzgojno-izobraževalni proces.
Vse pogoje in navodila najdete na spletni povezavihttps://www.gcc.si/likovni-natecaj-secesijska-lepotica/

Strokovna komisija bo zmagovalce natečaja razglasila na Dnevu odprtih vrat umetniške gimnazije. Zmagovalni izdelki in njihovi avtorji bodo javno objavljeni na različnih kanalih organizatorja (družbena omrežja, spletna stran). O prejemu nagrade bodo sodelujoče obvestili tudi preko e-pošte oziroma preko drugega kontakta, ki  ga bo posredoval sodelujoči. Zmagovalci natečaja bodo predstavljeni tudi na Študijski razstavi likovne smeri umetniške gimnazije GCC v Osrednji knjižnici Celje v mesecu maju 2021.

 

3) DAN ODPRTIH VRAT UMETNIŠKE GIMNAZIJE – LIKOVNE SMERI
Vabilo, ki je namenjeno vsem, ki jih zanima vpis v ta specifični strokovno-gimnazijskih program (učencem, staršem, likovnim pedagogom) najdete v priponki. Prijave zbirajo do 25. 11. na povezavi https://www.gcc.si/prijava-dan-ug/

 

Želim vam veliko uspeha pri spoznavanju Gimnazije Celje – Center. Sodelujte!
Šolska svetovalka: Alenka Ž. Pešak
(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost