Spoštovani starši!

Šolanje na daljavo se nadaljuje tudi v naslednjem tednu za vse učence. Torej se epidemiološka slika v naši državi ni izboljšala do te mere, da bi se lahko vrtci in šole odprli.

Včeraj je minstrica za izobraževanje znanost in šport izdala sklep, o ukrepih za nemoteno opravljanje vzgojno-izobraževalnega dela v osnovih šolah v tem šolskem letu. S tem sklepom je določila ukrepe v zvezi z izvedbo šolskega koledarja in ocenjevanja znanja.

Tako se to šolsko leto po obveznem  predmetniku izvaja v enem ocenjevalnem obdobju. To pomeni, da ne bo I.  in II. polletja.

Ocenjevanje znanja se mora izvajati pred učenci oddelka ali skupine. V času izobraževanja na daljavo, pa se lahko izvaja tudi individualno. Pri predmetih, za katere so s predmetnikom določene največ dve uri tedensko, se znanje učenca oceni dvakrat letno. Če pa se predmet izvaja samo v drugi polovici leta, pa samo enkrat. Pri predmetih, za katere predmetnik določa tri ali več ur tedensko, se znanje učencev oceni najmanj trikrat v šolskem letu. S sklepom se torej zmanjšuje število ocen, ki jih mora učenec pridobiti v tem šolskem letu.

Pouk na daljavo se še nadaljuje. Upam, da se v tednu, ki je pred nami, izboljša epidemiološka slika in da se v šolo vrnejo vsaj učenci od 1. do 3. razreda. Za izboljšanje epidemiološke slike lahko veliko naredi vsak posameznik. Zato vas prosim, da se dosledno držite vseh ukrepov, ki jih predlagajo pristojne inštitucije. Samo na ta način bomo preprečili širjenje virusa, ki nam onemogoča normalno življenje.

Lep pozdrav in ostanite zdravi

Marko Šteger, ravnatelj

(Skupno 226 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost