Dragi devetošolci, spoštovani starši!

Izšel je RAZPIS ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE IN DIJAŠKE DOMOVE V ŠOLSKEM LETU 2021/22. Skupaj s še nekaterimi informacijami, ki so pomembne, je objavljen na gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo.

Predlagam, da si Razpis natančno pregledate. Za vas so najbolj pomembna naslednje poglavja: Vsebina prilog, informativni dan, mednarodna matura ter  Priloga I (obe poglavji). Poglejte si merila za sprejem v posamezni program, lahko pa si izračunate tudi število točk v   Tabeli za izračun točk.

Ostala poglavja so namenjena dijakom, ki že obiskujejo oz. zaključujejo srednješolske programe.

V Razpisu je nekaj novosti. Na našem področju se bo v naslednjem šolskem letu začel izvajati program FOTOGRAFSKI TEHNIK na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti v Celju (Medlog), o čemer ste že bili obveščeni. Razpis prinaša tudi informacije o izvajanju programov v VAJENIŠKI OBLIKI. V naši regiji se bo možno vpisati v naslednje vajeniške programe:

  • Šolski center Velenje (štirje izobraževalni programi  v vajeniški obliki) : OBLIKOVALEC KOVIN – ORODJAR , STROJNI MEHANIK, ELEKTRIKAR  in  MEHATRONIK OPERATER.
  •  Šolski center Rogaška Slatina:  STEKLAR.

Delodajalce, pri katerih so na voljo vajeniška učna mesta, lahko najdete na povezavah:

Učna mesta Gospodarske zbornice Slovenije in Učna mesta obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, lahko pa tudi  na povezavi.

Kot že veste, bodo INFORMATIVNI DNEVI na srednjih šolah potekali v PETEK, 12. februarja 2021, ob 9. in 15. uri, ter v SOBOTO, 13. februarja 2021, ob 9. in 15. uri. Informativni dnevi bodo letos na vseh šolah potekali VIRTUALNO.  Učenci, ki letos zaključujete osnovnošolsko obveznost (devetošolci), boste v petek namesto pouka imeli možnost sodelovanja na informativnih dnevih. Ta teden bo na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport objavljen  seznam vseh srednjih šol skupaj s seznamom programov, ki jih izvajajo.

Naj vas spomnim še, da bo jutri, TOREK, 26. 1. 2021, na Srednji zdravstveni in kozmetični šoli Celje  3. srečanje: Znanje za sedanjost in prihodnost –   ob 17. uri na: www.szksc.si/vpis/. Predstavili vam bodo, kam vse vodijo poti po končani Srednji zdravstveni in kozmetični šoli. Vabijo osnovnošolce skupaj s starši.

Pošiljam še  povezavi, kjer so zbrane vse informacije o Šolskem centru Šentjur v besedi in sliki:   http://bit.ly/scsentjur-informativni    in  https://www.sc-s.si/joomla/index.php/predstavitev-zavoda/informativni-dan

 

Informacij je veliko, a čas za odločitev o vpisu v srednješolske programe se je že zelo približal. Zato bomo v prvem tednu v februarju  (in morda še kak dan v drugem tednu, če bo potrebno) imeli na šoli INDIVIDUALNE RAZGOVORE (devetošolci, lahko v družbi enega od staršev) pred  informativnimi dnevi na srednjih šolah, v živo. Ta teden vam bom na e-naslove poslala časovni razpored in druge podrobnosti glede vašega obiska v šoli.   Predlagam, da se doma prej seznanite z Razpisom in pripravite morebitna vprašanja in dileme.

Veselim se našega ponovnega snidenja. Lep pozdrav vsem.

Šolska svetovalka: Alenka Ž. Pešak

 

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost