Pozdravljeni, devetošolci in starši devetošolcev ter vsi, ki vas informacija zanima!
Z Gimnazije Celje – Center so nas prosili, da vam posredujemo vabilo na njihov januarski dogodek, ki bo, če bo le mogoče, potekal v živo:

GCC ODPIRA VRATA
11. in 12. januar 2022 ob 15. uri, 16. uri in 17. uri,  v Kosovelovi ulici 1 v Celju

V času, ko nam zdravstvene razmere prepričujejo velika druženja in ko še ne vemo, na kak način bodo potekali februarski informativni dnevi, so se na Gimnaziji Celje – Center odločili, da na začetku novega leta odprejo vrata za vse devetošolke in devetošolce, ki vas zanima vpis na njihovo šolo. Povabiti vas želijo, da se skupaj z njihovimi dijaki sprehodite po stoletni lepotici, ki vsakodnevno gosti več kot 1000 dijakov in zaposlenih, tri izobraževalne programe (gimnazija, umetniška gimnazija – likovna smer, predšolska vzgoja) in številne dejavnosti in projekte, ki skrbijo za živahen utrip  GCC.

torek, 11. 1. 2022, na obisk vabijo vse devetošolke in devetošolce, ki vas zanima vpis na program PREDŠOLSKA VZGOJA – obiščete jih  lahko ob 15. , 16. ali 17. uri (obisk bo trajal 1 šolsko uro).  Obvezne so predhodne prijave, ki jih zbirajo   do 5. 1. na https://www.gcc.si/prijava-na-gcc-odpira-vrata/

sredo, 12. 1. 2022, pa v svojo družbo vabijo vse tiste, ki vas zanima vpis na oba GIMNAZIJSKA PROGRAMA (splošna gimnazija, likovna gimnazija) ,  prav tako ob 15., 16.  ali 17. uri (obisk bo trajal 1 šolsko uro).  Obvezne so predhodne prijave, ki jih zbirajo   do 5. 1. 2022 na https://www.gcc.si/prijava-na-gcc-odpira-vrata/

Število oseb je omejeno na 45 udeležencev (učenk in učencev 9. razredov) na posamezni termin. Zbirno mesto za vsak termin je DVORIŠČE (rondo) NA ZADNJI STRANI ŠOLE, ki se sicer nahaja na naslovu Kosovelova ulica 1, 3000 Celje.

Obisk šole je mogoče le ob spoštovanju vseh aktualnih ukrepov za preprečevanje širjenja virusa Sars-CoV-2. Obisk šole je namenjen le učenkam in učencem, starše pa bodo v vmesnem času povabili na klepet s svetovalno službo, predstavniki učiteljev in ravnateljem v jedilnico šole.

Za vsako skupino bodo pripravili po 3 kratke delavnice, kjer boste dobili vpogled v srednješolski urnik, različna področja dela, projekte in obšolske dejavnosti, pri programu predšolska vzgoja pa zlasti v strokovne predmete.

Gimnazija Celje – Center vas vljudno vabi tudi na  številne spletne dogodke, ki jih bodo za vas pripravljali vse do marca 2022. Vse informacije najdete na https://info.gcc.si/, kjer redno objavljajo najrazličnejše novice in spletne nagradne kvize za osnovnošolce. 

Ne spreglejte tudi PRIPRAV NA PREIZKUS LIKOVNE NADARJENOSTI,  ki je pogoj za vpis na umetniško gimnazijo likovne smeri. Priprave  na preizkus lik. nadarjenosti  bodo potekale tri zaporedne januarske sobote na GCC (https://www.gcc.si/priprave-na-preizkus-likovne-nadarjenosti-2022/)
Lep pozdrav!
Šolska svetovalka: mag. Alenka Ž. Pešak, prof. ped.
(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost