Pozdravljeni, devetošolci in starši devetošolcev.

Posredujem informacije o različnih aktivnostih, ki jih za devetošolce organizirajo na Gimnaziji Celje-Center (GCC). Predlagam pa, da informacije vsaj preletite tudi osmošolci:

 
1. INFO.GCC.SI – SPLETNA STRAN GCC, NAMENJENA OSNOVNOŠOLCEM
Na spletnem naslovu https://info.gcc.si/ so zbrane vse informacije glede vpisa na GCC, celotnega vpisnega postopka, dogodkov, ki jih namenjajo osnovnošolcem, na strani je objavljena 3D vizualizacija šolskega poslopja. Stran sproti osvežujejo. Na njej so objavljeni tudi vsi kontakti podatki.
 
2. GCC ODPIRA VRATA (17.-19. 1. 2023)
V torek, sredo in četrtek (17.-19. 1.) bodo za osnovnošolke, osnovnošolce ter njihove starše pripravili voden 60-minutni sprehod po GCC v spremstvu njihovih učiteljev in dijakov. Vsak dan razpisujejo dva termina (ob 17.00 in 18.15). Učence bodo po šoli popeljali  dijaki, starše pa učitelji. Gre za dobro neformalno priložnost spoznavanja šole, njenih dijakov in zaposlenih. Prosijo, da se učenci in starši na sprehod predhodno prijavite na povezavi https://info.gcc.si/sprehodi-se-po-gcc/, kjer so objavljene tudi dodatne informacije.
 
3. NAGRADNI KVIZI ZA OSNOVNOŠOLCE
Od 19. 12. dalje bodo na GCC vsaka dva tedna na spletni strani https://info.gcc.si/ objavili nagradni kviz za osnovnošolce in vsakič izžrebali po 3 prejemnike simpatičnih GCC nagrad, ki so jih pripravili njihovi dijaki. Vsak kviz je namenjen drugemu področju, začenjajoo pa z zgodovinskimi informacijami o šoli. Kviz GCC SECESIJSKA LEPOTICA najdete na povezavi https://www.gcc.si/quiz/kviz-o-gcc/, sodelujete pa lahko do 4. 1. 2023.
 
4. PRIPRAVE NA PREIZKUS LIKOVNE NADARJENOSTI
Za vse učenke in učence, ki jih zanima vpis na umetniško gimnazijo likovne smeri, bodo tri januarske sobote (7., 14., 21. 1.) med 10.00 in 12.00 pripravili priprave na preizkus likovne nadarjenosti, ki je pogoj za vpis na to smer. Preizkus bo sicer potekal 15. 3. na GCC. Na priprave so obvezne prijave – prijavni obrazec in dodatne informacije najdete na https://www.gcc.si/priprave-na-preizkus-likovne-nadarjenosti-2023/ 
 
5. SPLETNI POGOVORNI VEČERI IN GCC MEPI POPOLDAN
Tudi letos pripravljajo tri spletne pogovorne večere, kjer boste učenci in učenke  lahko  podrobneje spoznali nekaj področij, na katerih so  dijakinje in dijaki  GCC še posebej aktivni, in sicer:
– TUJI JEZIKI IN MOBILNOSTI NA GCC, 23. 1. 2023, 18.00, Zoom (o učenju tujih jezikov pri pouku, o jezikovnih krožkih, natečajih, tekmovanjih, o programu Erasmus + in drugih ekskurzijah …),
– KAKO USTVARJA GCC, 7. 2. 2023, 18.00, Zoom (o kulturnem utripu na šoli, natečajih, dogodkih, tekmovanjih …),
– DIJAŠKI SPLETNI VEČER, 22. 2. 2023, 18.00, Zoom (pogovorni večer, ki ga pripravlja Dijaški razvojni tim, ekipa dijakinj in dijakov, ki skupaj z vodstvom šole in učitelji skrbijo za številne dijaške projekte, pobude in dogodke.
 
14. 3. pa ob 17h na šoli pripravljajo MEPI POPOLDAN, ki je namenjen tako tistim, ki so del programa Mednarodno priznanje za mlade že v OŠ, kot tudi ostalim, ki bi radi pobliže spoznali program, se mu pridružili, ob tem pa raziskali tudi številne možnosti, ki jih na področju športa, rekreacije in prostovoljstva ponuja GCC. Več o programu MEPI najdete na https://mepi.si/
 
Kakršnakoli dodatna vprašanja o GCC jim  lahko pošljete po mailu na naslov:  info@gcc.si
 
Tusti, ki razmišljate o nadaljevanju šolanja v splošnem gimnazijskem programu, preglejte vsaj inofrmacije pod točko 1 – Spletna stran GCC, ki je namenjena osnovnošolcem.
 
Bodite vztrajni, natančni in uspešni pri iskanju pravih informaij.
 
Šolska svetovalka: mag. Alenka Ž. Pešak, prof. ped.
(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost