Na področno tekmovanje v atletiki se je iz OŠ Dobrna uvrstilo kar 10 učencev in obe štafeti. Področno tekmovanje je bilo na Kladivarju, v Celju, 28. 5. 2024. Nanj so se uvrstili v svojih kategorijah: Blatnik Taš, Emeršič Liam in Brecl Eva v teku na 300 m, Špegel Lovro in Emeršič Lea v skoku v daljino z zaletom, Višner Vid, Čretnik Evita, Ošlak Vita in Stropnik Brina v teku na 60 metrov, Štepihar Lucija v metu vortexu ter obe štafeti 4 x 100 m, ženska v sestavi Brecl, Ošlak, Štepihar, Čretnik ter moška v sestavi: Blatnik, Emeršič, Špegel, Višner.

Učenci so uspešno nastopali. Najboljši rezultat in zlato odličje na področnem si je pritekel Taš Blatnik s časom 38,89 v teku na 300 metrov. Zelo uspešna je bila Eva Brecl, prav tako v teku na 300 metrov, je zasedla 4. mesto. Peto mesto si je v skoku v daljino z zaletom zagotovil Lovro Špegel. Tudi ostali učenci so dobro zastopali našo šolo in dosegli lepe rezultate.

Na državno tekmovanje sta se, z odličnima rezultatoma, uvrstila učenca naše šole Eva Brecl in Taš Blatnik, oba v teku na 300 metrov, v svoji kategoriji.

Posamično prvenstvo Slovenije, državno tekmovanje za osnovne šole v atletiki so  organizirali Zavod za šport RS Planica in Atletska zveza Slovenije. Tekmovanje se je odvijalo v Športnem parku Slovenska Bistrica, v sredo 05. 06. 2024.

V hudi konkurenci najboljših tekačev Slovenije, je Eva med dekleti zasedla 16. mesto, Taš pa si je med fanti pritekel 12. mesto. Obema iskrene čestitke za uvrstitev na državno tekmovanje in uspešen nastop na njem.

Nekaj fotografij z obeh tekmovanj je v galeriji spodaj…

IMG_20240606_192428

Slika 1 of 10

(Skupno 187 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost