V petek, 21. junija, dan po poletnem solsticiju, smo šestošolci ter učiteljice Jasmina, Marija in Andreja obiskali Gorenjsko.

V Kropi smo podoživljali težko življenje in delo kroparskih kovačev, v eni redkih ohranjenih in še delujočih kovačnic v Evropi pa smo v živo videli ročno izdelavo žebljev. Nakaj najbolj pogumnih junakinj in junakov je celo zavihtelo kovaško kladivo.

V Linhartovem mestu Radovljici smo si ogledali staro mestno jedro in Čebelarski muzej. Končno je prišel čas tudi za nakup spominkov. V piceriji Pri Matičku (kako pa drugače) smo si napolnili že nekoliko izpraznjene želodčke.

Pokukali smo tudi v rojstno hišo našega največjega pesnika Franceta Prešerna. Vodička nam je povedala, da se nahajamo v veliki “gruntarski” hiši. Kako, če je pa tako majhna?

Za konec pa smo se sprehodili še skozi blejski vintgar, ozko sotesko, ki jo je izoblikovala reka Radovna in občudovali njegove lepote. Kljub vročemu, soparnemu dnevu, začinjenim s saharskim peskom, smo videli in spozali veliko novega.

Preživeli smo lep dan!

Več o dogajanju si oglejte v galeriji…

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost