26. septembra obeležujemo evropski dan jezikov. To je dan, ko spodbujamo učenje jezikov in ozaveščamo o pomenu učenja le-teh , s čimer podpiramo večjezičnost in medkulturno razumevanje.

V  sklopu eTwinning projekta z naslovom European holiday card exchange, v katerem sodelujejo učenci 6. b razreda, smo gostili mednarodno spletno videokonferenco. Srečali smo se s sodelujočimi učenci in učiteljicami iz Francije, Turčije in Romunije. Vsaka šola je pripravila predstavitev o svoji državi, kraju in jezikih, na koncu pa smo se naučili še nekaj turških, francoskih in romunskih besed. Našo šolo so uspešno zastopali učenec Jan ter učenki Lili in Tija, ki se je preizkusila tudi v vlogi učiteljice, saj je tuje sovrstnike poskušala naučiti nekaj slovenskih besed.

Vsi se že veselimo naših naslednjih srečanj, kjer bomo spoznavali različne praznike in običaje, se seznanili z  drugačno kulturo, hkrati pa sklepali tudi nova čezmejna prijateljstva. In vse to z znanjem tujega jezika. Rek »več jezikov znaš, več veljaš«  pa še kako drži.

Mentorici Jasmina Gojčič in Andreja Kveder

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost